Wonder in Nederland, zwembadklokkenluiders niet vervolgd wegens discriminatie

Zou het aan het warme weer liggen of zou het Openbaar Ministerie gewoon even geen zin in meer destructie hebben gehad?

De medewerkers die het in hun hoofd (zonder hoofddoek) hebben gehaald om een brandbrief te sturen over de veelvuldige aanrandingen van vrouwen en bedreigingen van te personeel van het Zuiderparkbad in Den Haag zullen niet worden gedeporteerd naar het Pieter Baan Centrum en zullen ook niet door een psycholance worden afgehaald. Ze zijn net niet helemaal ontoerekeningsvatbaar of verward, vandaar.

In de brief schreef het personeel hoe vooral Turkse en Marokkaanse jongeren het zwembad terroriseren. Natuurlijk mag je zo iets niet zeggen, wat deden wij Nederlands tenslotte zelf in de koloniale tijd?

De partij Islam Democraten vond de brief discriminerend en beledigend. ‘De vermeende medewerkers van de gemeente Den Haag spreken over “moslimtuig” en bestempelen allochtone bezoekers die het zwembad bezoeken met een in hun ogen “dure auto” als criminelen’, schreef de partij in april. Natuurlijk houdt geen enkele politieke partij van de waarheid, tenslotte zijn het allemaal ‘democraten’.

Volgens het OM is er geen sprake van strafbare feiten. ‘Het OM begrijpt dat dergelijke uitlatingen kwetsend kunnen zijn, maar strafbaar zijn ze niet’, aldus het OM.