Waaruit blijkt dat er in dit Zanele filmpje gediscrimineerd wordt?

Foto: Prins Claus Fonds

De zichzelf activiste noemende persoon Zanele Muholi – Visual Activist focusing mainly on documenting human beings claimt op haar Instagram account dat er in dit filmpje gediscrimineerd wordt. We horen en zien alleen dat er in een Amsterdamse Bed en Breakfast een conflict is tussen de verhuurder en de huurder die te laat haar spullen zou hebben gepakt. Wat er verder aan vooraf is gegaan is dus niet duidelijk. Wel is duidelijk dat er hier niet gediscrimineerd wordt. Waarschijnlijk heeft de huurder nog wat andere kunstjes op haar geweten, anders zal niemand een huurder op deze wijze de deur wijzen. Als de eigenaar van de B&B echt zo een hekel aan gekeurde mensen heeft, had hij deze ‘dame’ natuurlijk nooit een kamer verhuurd.

De lesbische Zuid Afrikaanse Zanele Muholi die al een keer de Prins Claus prijs heeft gewonnen, is kennelijk dol op publiciteit maar niet op blanke mensen die haar en haar rasgenoten nu al eeuwen lang alle kansen ontnemen. Vreemd dat na het afschaffen van de apartheidspolitiek in haar land, de economie steeds verder in het slop is geraakt en dat het land er niet veiliger op is geworden. Wat zielig voor Zanele en haar vriendin die niet op tijd had uitgecheckt en vergat trap te lopen dat Amsterdam ook zwaar discrimineert, je ziet er ook totaal geen blanke donkere mensen rondlopen!

Update: De AmsterdamSSe politie heeft de eigenaar van de Airbnb inmiddels aangehouden. Het opzetje in het domme Nederland lijkt geslaagd, er kan nu schadevergoeding worden gevraagd!