web analytics

Vrijheid van meningsuiting definitief ten einde in Nederland


Een Duindorper die zich voor de camera van Omroep West negatief heeft uitgelaten over buitenlanders, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdagmiddag laten weten.

Tegen de 60-jarige Hagenaar werd vorige maand aangifte gedaan van discriminatie. ‘Zodra er een boerka komt met een kameel. Gooi in, wegwezen! Opruimen’, zei de man in de tv-reportage van TV West. Wie aangifte tegen de Duindorper heeft gedaan is onduidelijk.

Het Openbaar Ministerie heeft de uitspraken van de bewoner beoordeeld en besloot dat hij daarvoor verantwoording moet afleggen aan de rechter. Volgens justitie heeft hij zich schuldig gemaakt aan discriminatie. De uitlatingen van de Hagenaar zorgden voor de nodige opschudding in Nederland.

Uit een eerdere reportage van Omroep West bleek dat allochtonen in de Haagse wijk Duindorp stelselmatig worden weggepest. Ramen worden ingegooid en bij ondernemers worden racistische leuzen op muren gekalkt. Duindorpers vinden dat er geen plaats is voor allochtonen. Ook zijn ze boos over de toewijzing van huizen aan mensen van buiten de eigen wijk.

Laat een bericht achter