U mag nu ook Aalbersbergen!

Heeft u ook met een mengeling van schaamte en verbijstering gekeken naar dat korte interview van we are change Rotterdam met de Amsterdamse politiebaas Aalbersberg?

Meteen is duidelijk dat deze P.J. Aalbersberg zondigt tegen het motto van zijn eigen organisatie. Dat luidt immers: “waakzaam en dienstbaar.” Aalbersberg was in elk geval niet waakzaam genoeg om zichzelf te behoeden voor het uitkramen van glasharde leugens en ook niet dienstbaar aan de gemeenschap door gewoon eerlijk te zijn.

Er werken bijna 64.000 mensen bij de politie, en de kans dat er twee mensen werken met precies dezelfde achternaam is heel klein. Nog kleiner is de kans dat áls er twee mensen werken die dezelfde achternaam hebben, dat ze geen familie van elkaar zijn en elkaar dus niet kennen.

In heel Nederland zijn maar ca. 130 personen die Aalbersberg heten. Het is daarmee een van de minst voorkomende achternamen in Nederland.

Er is blijkbaar niemand die Aalbersberg op zijn vingers tikt voor zijn laffe leugens.

En dat biedt u, brave burger, nieuwe mogelijkheden bij uw contacten met de overheid en haar dienaren. Krijgt u een belastingaanslag? Geen probleem: de geadresseerde bent u niet en u kent die persoon ook niet, ook al woont hij/zij op hetzelfde adres! Krijgt u een boete voor te snel rijden? Geen probleem, u was het niet. U kunt altijd verwijzen naar politiebaas Aalbersberg. Wat hij kan en mag, mag en kan u vanaf nu dus ook!