The Great Prime Time Terror Show (er ging iets mis!)

Zou Gerard Bouman dan toch gelijk hebben gekregen? Eindelijk? In 2015, vlak voor Kerstmis, verklaarde de toentertijd hoogste politiebaas (zeg maar een opvolger van Hanns Rauter): “er komt zeker een terreuraanslag in Nederland.” Toegegeven, deze man wist waar hij toen over sprak. Al sinds jaar en dag doen de Nationale Politie, de AIVD, de MIVD, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de douane, de Marechaussee en allerlei andere diensten hun uiterste best om maar zoveel mogelijk “vluchtelingen” naar Nederland te halen en zonder plichtplegingen toe te laten. Sinds kort doet ook de Koninklijke Marine mee als gratis veerdienst voor die arme vluchtelingen.

Hoe crimineler en gevaarlijker die zogenaamde vluchtelingen, des te beter. Zo kan de schrik er bij de argeloze burger die elk jaar braafjes zijn belastingformuliertje invult, goed worden ingeramd. Want hoe banger hij is, des te braver zal hij dat belastingformuliertje invullen en inleveren.

Maar, zult u tegenwerpen, we hebben toch de NCTV, de “Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid?” Inderdaad, Dick Schoof de “Nationaal Coördinator” kijkt vastberaden in de lens en ziet er vertrouwenwekkend uit. Laat die man maar schuiven, is wat je onwillekeurig denkt.

Maar ja, je kunt bestrijden tot je een ons weegt, als de dreiging niet van buiten komt maar van binnenuit, dan houd je jezelf en anderen voor de gek.

Het lijkt er overigens op dat bij de laatste aflevering in Amsterdam van de succesvolle serie The Great Prime Time Terror Show, er een en ander is misgegaan.

Wat een afgang. Ze kunnen niet eens een beetje een behoorlijke terreuraanslag op touw zetten in Nederland. Dat akkefietje van de Hofstadgroep is ook al met zo’n sisser afgelopen. Een beetje behoorlijke terreuraanslag kunnen ze blijkbaar alleen maar in het buitenland organiseren. Dat verbaast niet, want voor echt lekker eten moet je tenslotte ook naar het buitenland.

Het is een beetje als met de Nederlandse film, dat blijft ook altijd maar zulk amateuristisch geklungel.

Gelukkig maar, vind u ook niet?