“Terrorismedeskundige” pleit voor internetcensuur

Geen dictatuur zonder censuur. Of het nu een fascistisch regime is, of een stalinistisch regime, of gewoon een militaire dictatuur gerund door domoren in uniform, censuur is er altijd een onderdeel van. In de twee voorgaande eeuwen was censuur een vrij algemeen verschijnsel, en heus niet alleen in onfrisse regimes.

De laatste tijd zijn er steeds meer mensen, ook “wetenschappers” en “onderzoekers,” maar in elk geval lui die zich als deskundige voordoen en als zodanig door de gelijkgeschakelde pers worden gezien, die pleiten voor censuur.

Zo ook Jelle van Buuren, die zich laat afficheren als “terrorismedeskundige.” Wat moet men zich voorstellen bij een terrorismedeskundige? Iemand die voor de firma ISIS hoofden afhakt? Een AIVD-medewerker die een stelletje nuttige idioten aanstuurt, zoals de “Hofstadgroep?” Dan is die Jelle van Buuren misschien inderdaad wel een “terrorismedeskundige,” want zonder censuur geen staatsterreur.

En Jelle van Buuren houdt zowaar impliciet een pleidooi voor censuur door de staat van het internet: “het bepalen van de grenzen van de vrijheid van meningsuiting wordt nu deels geprivatiseerd en aan de markt overgelaten”, zegt Van Buuren.

Die Jelle toch. Niet zo lang geleden was hij wel eens in het nieuws omdat hij iets riep over een “lone wolf” met kwade bedoelingen. Nu ineens wil hij censuur van het internet.