Schokkende toename aantal fraudegevallen bij provincies

NRC Handelsblad deed onderzoek naar het sterk toenemende aantal “integriteitsschendingen” bij de Nederlandse provincies wat hetzelfde betekent als het aantal fraude en corruptiezaken. In 2012 ging het nog om acht gevallen die werden onderzocht, in 2016 waren dat er al negentien. We hebben het hier dus alleen nog maar over de gevallen die werden uitgeplozen, de rest wordt allemaal verdoezeld en onder de pet gehouden. NRC heeft de informatie verzameld via Wob verzoeken bij de overheid. Diezelfde overheid is in veel gevallen  ook corrupt, dus de werkelijke fraudecijfers zullen wellicht nog vele malen hoger uitvallen.

Opvallend is dat de provincie Noord Holland met kop en schouders uitsteekt boven de ander provincies. Dat komt o.a. doordat daar de corrupte VVD’er Ton Hooijmaijers het frauduleuze handelsmerk van zijn partij in ere hield, hij liet zich omkopen door vastgoed-tuig.

Wat ook schokkend is dat de provincies nog meer belastinggeld doortrekken om hun eigen corrupte bestuurders te ontmaskeren. Op uw kosten worden bevriende zogenaamde onafhankelijke bureaus in de arm genomen om zichzelf buiten schot te houden. In feite is dus het hele politieke systeem door en door verrot in Nederland.