Rutte lijkt wel fout na de oorlog

Mark Rutte, de oudere jongere met die permanente valse grijns op zijn gezicht, Mark Rutte, de VVD-leider die net de verkiezingen heeft verloren en nu demissionaire voorzitter van de raad van ministers, Mark Rutte die nog niet uit de kast is gekomen als hetero of poot, Mark Rutte die in 2011 meedeed met de oorlog tegen Libië (waarbij ca. 100.000 burgers werden afgeslacht), Mark Rutte die van alles belooft en nooit iets waarmaakt, Mark Rutte die liegt wanneer hij maar zijn mond open doet, die Mark Rutte dus, heeft een mening over de relschoppers in Hamburg tijdens de G20.

Hij noemt ze “halve garen en idioten.”

Krasse taal voor iemand als Rutte.

Het is wel duidelijk dat de excessen in Hamburg niet uit de lucht komen vallen. Angela Merkel, ex-leidster van de op de leest van de voormalige Hitlerjugend geschoeide, communistische jeugdbeweging FdJ, heeft de G20 willens en wetens in Hamburg georganiseerd. Als een pure provocatie. Ze wist namelijk donders goed dat de kans op rellen groot zou zijn. Er is 20.000 man politie opgetrommeld, 40 kilometer straat afgesloten, hele stadswijken afgegrendeld. En dan vliegen er toch wat auto’s in de fik. Kwam dat even goed uit! Zou het dan misschien de bedoeling zijn geweest?

En ja hoor, vervolgens klaagt de politie steen en been dat ze de betogers maar niet konden bedwingen. Wedden dat ze straks nóg meer geld en nóg meer en nóg betere wapens krijgen om lastige burgers onder de duim te houden? Wedden dat straks de wetgeving weer wordt aangescherpt? Wedden dat straks de censuur gewoon zonder verdere plichtplegingen wordt ingevoerd? Wedden dat dit weer een verdere stap is (misschien wel de laatste) op weg naar de politiestaat, de totalitaire heilstaat waar Duitse politici altijd zo gecharmeerd van zijn?

En Nederland doet natuurlijk ook een beetje mee. In Nederland gaat het dezelfde kant op. Vandaar dat Rutte alvast de toon zet.