Rechter laat sjoemelende ex ministers de dans ontspringen

Net als in een andere corrupte landen heb je in Nederland een streepje voor als je een politicus of hoogwaardigheidsbekleder bent. Een minister is de hoogste baas van een ministerie en zou verantwoordelijk gehouden moeten worden voor ernstige misstanden binnen zijn/haar ministerie. In Nederland werkt het kennelijk anders, zeker als Vrouwe Justitia recht moet spreken.

U als gewone burger wordt met handboeien om via een politiecel voor de rechter gesleept als u van corruptie wordt verdacht. U kunt er in ons land maar beter voor zorgen dat u minister bent als u lak aan alle regels heeft en geen verantwoordelijkheid wenst te dragen voor uw (mis)daden.

Vandaag wees de rechter met ongetwijfeld een grote voorliefde voor D66 het verzoek af om de oud ministers Henk Kamp en Eimert van Middelkoop af om als getuige te horen in een smerige omkoopzaak bij het ministerie van defensie waar zij destijds de scepter zwaaiden. Moet je nagaan, je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen je eigen ministerie en je wordt niet eens als getuige gehoord door de rechter omdat hij of zij genoegen neemt met een rapport van de doorgaans corrupte Rijksrecherche. De rechter is er om te bepalen of iemand schuldig is en niet de Rijksrecherche die op voorhand de ministers vrijpleit.

Henk Kamp noemde het zelfs al stom dat hij zijn privéauto in 2006 door Volkswagen importeur Pon heeft laten keuren en daarvoor een bonus ontving, een keiharde bekentenis! Eimert van Middelkoop komt voor in een strafdossier rond gesjoemel met vervangende auto’s. Toch besluit een rechter deze ‘heren’ niet te horen. Dat is dus ongehoord en we zouden vanaf vandaag met z’n allen moeten weigeren belasting te betalen om corrupte rechters en ministers brodeloos te maken.

De derde ‘Dalton’, ex minister Hans Hillen, verklaarde eerder al doodleuk dat hij het te druk had om fraude te melden aan de Tweede Kamer, formeel wordt zijn zaak nog even bekeken maar ook hij zal vrijwel zeker worden vrijgepleit en kunnen  rekenen op schadevergoeding etc.