‘Presidente Prinses I.’ komt voor in Panama..’Papers’

Oranje in offshoreparadijs – Prinses Irene ‘presidente’ van vennootschap te Panama

Ze zegt van niets te weten

En weer gooit de Oranje familie hoge ogen als het gaat om duistere financiële praktijken. Jong geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen. Bernhard senior en junior kunnen er wat van en Prinses Christina ziet al ook al dubbel van de overzeese weggemoffelde muntjes.

Vandaag is het Prinses Irene die weer een duit in het zakje doet uit het zakje haalt. Uiteraard zegt ze van niets te weten, dat is gebruikelijk bij de Oranjes. De vader van Máxima Zorreguieta was onderdeel van de moorddadige Junta in Argentinië en mocht daarom niet op het huwelijk van zijn dochter komen maar woonde wel in Résidence Château Bleu in Den Haag en was daardoor de buurman van Beatrix (Paleis Huis ten Bosch) waar hij regelmatig een kopje blauwe thee ging drinken. Als wisselgeld heeft Nederland Transavia piloot Julio Poch op smerige wijze via Spanje aan Argentinië uitgeleverd om toch iets te hebben gedaan tegen het foute regime dat duizenden moorden op het geweten heeft. Papa Z. zegt nooit iets gemerkt te hebben. Willem en Max hebben vervolgens erg hun best gedaan om het Nederlandse Volk te doen laten geloven dat Máxima gedurende haar jeugd ook nooit iets heeft gemerkt van moordpartijen door een klein militair clubje waar haar vader als staatssecretaris toe behoorde.

Ondertussen woont de weduwe van Friso, Mabel Wisse Smit (werkelijke naam Mabel Martine Los) in Huis ten Bosch. Mabel deelde boot en bed met de later vermoorde top gangster Klaas Bruinsma maar mocht uiteindelijk toch trouwen met een Prins van Oranje. Op zich niet zo vreemd want De Oranjes passen in dat beeld. De Oranjes weten van niets als het om zaken gaan die niet door de beugel kunnen.

Nu dus weer Irene in het malversatie nieuws, geen wonder. Ze zal wel worden opgevangen door de Koning en zijn Prinses, want die zijn net weer terug van vluchtelingenwerk.