Onderwereld schikt onderling

Je gelooft je ogen en oren gewoon niet meer. Een bedrijf dat nou juist de financiële integriteit moet toetsen van andere bedrijven en overheden, blijft de kluit maar belazeren. Het ene schandaal volgt op het andere, maar toch mag het gewoon blijven doorgaan door het eveneens corrupte Openbaar Ministerie een jodenfooi van 7 miljoen euro te betalen.

De boete is kleingeld voor de corrupte accountantsmaatschap, dat weet iedereen. Waarom wordt het bedrijf niet ontmanteld? Nu worden er slechts een paar pionnen voor de rechter gesleept die ongetwijfeld op de golfbaan een afspraak gaan maken met een D66 rechter. Formeel krijgen ze dan een niet te controleren werkstraf en een boete die ook weer door KPMG of een een verzekeraar betaald gaat worden. Er gebeurt dus uiteindelijk helemaal niets en de accountants gaan straks weer samen met de advocaten fuseren net als de bouwgiganten na de bouwfraude.

Nederland is door en door verrot en het wordt alleen maar erger. Gelukkig stemmen de meeste mensen toch nog op de traditionele partijen dus zij merken er naar eigen zeggen niets van. Alleen als de belasting straks weer omhoog gaat wordt er even gepiept maar dat is snel weer voorbij als Den Haag namens Brussel met toeslagen en subsidies ter compensatie op de proppen komt. Die donaties zijn ook door KPMG goedgekeurd dus het klopt als een bus!