NSB Handelsblad en de ‘domme’ Amerikaanse ambassadeur in Nederland

Er komt een nieuwe Amerikaanse ambassadeur in ons land, het is de in Nederland geboren selfmade man Peter Hoekstra die z’n sporen heeft verdiend in de kantoormeubel branche.  Natuurlijk is Hoekstra door Donald Trump benoemd en dat is iets wat mensen met het gevoel en de hersenen op de verkeerde plek niet kunnen verwerken. Een Trump aanhanger is net als Donald zelf vanzelfsprekend dom en kan alleen maar schreeuwen. De gemiddelde Nederlander volgt het door de EU aangedreven sentiment maar al te graag en beschouwt alles wat met Trump te maken heeft als vreselijk.

Maartje Somers –  foto: Twitter

NRC Handelsblad, vaak aangeduid als NSB Handelsblad, wijdde een artikel aan de ‘domheid en kortzichtigheid’ van Hoekstra. Het gevagineerde stukje proza dat werd geschreven door Maartje Somers, zal ongetwijfeld juichend zijn ontvangen door de hoofdredactie. Het heeft niet veel zin om alles wat in het NRC staat te belichten, dat zou zonde van de tijd zijn. Wat ons wel opviel is dat het NRC gisteren schrijft dat de nieuwe Amerikaans ambassadeur eigenlijk niet begrijpt wat er in Nederland gebeurt, dat voorrecht heeft natuurlijk alleen het NRC.

Maar het is de vraag hoe goed Hoekstra Nederland kent. In 2015 zei hij dat er door de „heimelijke jihad” in Europa „chaos” heerst in Nederland: „Auto’s gaan in brand, politici worden in brand gestoken”, „ja er zijn no-go-zones in Nederland.”

We keken even om ons heen en vroegen ons vrijwel direct af of Hoekstra dingen zegt/ziet die er niet zijn, is er dan geen bedreigende islam in Nederland, worden er geen politici vermoord, worden er geen auto’s in brand gestoken? We schrokken en hebben ons abonnement op het NSB Handelsblad direct opgezegd.