Nieuwe economische crisis een kwestie van tijd

Een nieuwe economische crisis, of beter gezegd een verlenging van de huidige weggemoffelde crisis is slechts een kwestie van tijd. Het is zelfs voor leken niet moeilijk te beredeneren. De ECB (Europese Centrale Bank) houdt de rente geforceerd op nagenoeg 0% waardoor alles en iedereen op kosten van anderen kan eten, wonen en op vakantie gaan. De ECB koopt waardeloze schulden van banken en bedrijven op, die tactiek staat gelijk aan het bijdrukken van ongedekt geld, waarom stijgt de goudprijs niet? Landen als Nederland fourneren de burgers met toeslagen voor kinderopvang, zorg en huur waardoor de gemeenschap kan opdraaien voor Jan en Alleman. In feite leven we in een communistische staat met de uiterlijke kenmerken van een democratie waar de uitslagen van verkiezingen en referenda worden genegeerd.

Oud staatssecretaris Hans Hoogervoorst die momenteel voorzitter is van de IASB (International Accounting Standards Boards) waarschuwt dat we aan de vooravond staan van grote economische problemen. De schuldenniveaus rijzen wereldwijd de pan uit terwijl onze regering ons wil doen laten geloven dat het steeds beter gaat. Vanwege de extreem lage rente groeit de huizenmarkt geforceerd en lijkt de werkloosheid nihil te zijn. Het is dus puur bedrog om te stellen dat het door een gezonde groei economisch beter gaat. Hitler drukte in de vorige eeuw ook geld bij waardoor het leek alsof de crisis in Duitsland was bedwongen. Mensen hadden plotseling banen, de (wapen)industrie floreerde en mensen droegen allemaal trots uniformen. Het was puur bedrog omdat het geld niet gedekt was, de gevolgen zijn ons bekend.

Helaas krijgen we binnenkort het derde kabinet Rutte dat natuurlijk nooit zal beamen dat er problemen zijn, dat mag sowieso van Brussel niet. U kunt uw borst nat maken.