Nederland boft, asielzoekers redelijk tevreden over onze dienstverlening

Dagelijks worden wij Nederlanders beschuldigd van discriminatie en uitsluiting van bevolkingsgroepen, maar er is hoop voor ons. Drie asielorganisaties, COA, IND en Dienst Terugkeer en Vertrek (DTV) hebben onderzoek laten doen naar hoe asielzoekers onze opvangservice ervaren. Het bureau Kantar Public had het voorrecht de ingevaren en ingevlogen gasten te mogen ondervragen.

Het is wel zo dat twee op de tien asielzoekers niets begrijpen van onze levensstijl. Maar gelukkig voor ons, de meeste ondervraagden zijn redelijk tevreden over de dienstverlening. Ze voelen zich respectvol behandeld (63 tot 84 procent) en vinden de informatie die ze krijgen duidelijk (72 tot 84 procent).

Het COA waar de typisch Hollandse en tevens gewaardeerd PvdA boegbeeld Nurten Albayrak de boel heeft belazerd, valt zeer goed in de smaak bij de gelukszoekers. Over het COA spreken ze overwegend (heel) positief (56 procent), over de Dienst Terugkeer en Vertrek juist overwegend (heel) negatief of helemaal niet (54 procent). Begrijpelijk, 20 kg bagage in het vliegtuig terug naar huis is natuurlijk niet voldoende voor alle spullen uit de Nederlandse winkels.

Wat zijn we toch netjes voor onze gasten, hopelijk wordt de waardering omgezet in het terugdringen van het leven op onze kosten, gratis gebruik maken van de zorg, winkeldiefstallen, moorden, inbreken en verkrachten, het zou te mooi zijn om waar te zijn!