MH17 monument zonder onderste steen

Vandaag wordt het monument voor de slachtoffers van de MH17 onthuld.

Precies drie jaar geleden werd dit passagiersvliegtuig op last van de VS door Oekraïense Naziterroristen uit de lucht geschoten. De onschuldige passagiers van het Maleisische toestel moesten hun leven geven om daarmee een oorlog te ontketenen tussen de NATO en Rusland, allemaal volgens het plan van mevrouw Fucktoria Nuland van het VS-ministerie van Buitenlandse Vuile Zaken. Eerst had ze in februari 2014 de democratisch gekozen regering van de Oekraïne ten val laten brengen door de “Maidanrevolutie” en een door haar aangewezen bende fascisten en terroristen aan de macht gebracht. Daarna moest dan de oorlog met Rusland komen,

Maar President Poetin deed niet leuk mee met Fucktoria’s doortrapte plannetje.

Mark Rutte deed uiteraard wél leuk mee: hij beloofde plechtig ervoor te zullen zorgen dat “de onderste steen” bovenkwam, impliciet aangevend dat de schuldigen zich in Rusland bevonden. Iedereen weet inmiddels wel wat de beloften van Mark Rutte waard zijn.

Het monument dat vandaag wordt onthuld is op zich ook een wonder van doortraptheid. Het bestaat uit een achterwand van gebogen cortenstaal en verder uit een aantal boompjes. Er komt geen steen aan te pas.

Dat is wel zo slim, want stel je voor dat iemand op het idee zou zijn gekomen om op bijvoorbeeld een stenen muur of stenen sokkel met een verfbus te spuiten: “Onderste steen”…

Het gaat volgens mij trouwens niet eens om de onderste steen, maar om de onderste vetkwab. Wat kan die Rutte toch liegen.