Latifa Aboutaleb heel even achter de tralies

Latifa Aboutaleb, het zusje van de Marokkaanse burgemeester van Rotterdam hoeft voor slechts drie maanden in een hotelkamer met tralies te vertoeven (drie maanden voorwaardelijk). Ze moet zelfs het gerifde geroofde geld terugbetalen. Ze is veroordeeld voor de verduistering van ruim € 63.000 van de Stichting Noord Bruist. Je zou verwachten dat fraude hard wordt bestraft in Nederland maar dat is een illusie. Als de overheid en de rechterlijke macht ook niet zuiver op de graat zijn, dan is corruptie het synoniem van kattenkwaad en dus onschuldig.

Er is sprake van een aaneenschakeling van frauduleuze handelingen, oordeelde de rechtbank. ,,Gepleegd op een berekenende wijze door de verdachte in een perioden van drie jaar, waardoor de stichting voor een groot bedrag is gedupeerd.”

Eerder kwam Latifa al in opspraak door haar bedrijf Oli’s Callcenter, waar blinden en slechtzienden aan het werk geholpen zouden worden. Daar kwam ondanks de investering van zo’n 150.000 euro door fondsen en organisaties weinig van terecht.

Misdaad loont.