Incompetente sukkels

De Nederlandse staatsmedia worden geleid door corrupt geboefte zoals Marcel G., en bemand (sorry dames) door incompetente idioten. Daarvoor hoef je niet eens naar het journaal te kijken. Dat blijkt ook uit de treurige klucht rond de “journalist” Derk Bolt en diens cameraman.

Gaan naar het Colombiaanse platteland, weten blijkbaar niet dat er een plaatselijke guerrillabeweging actief is (het ELN). Ze stappen in de auto met “discoschoenen” aan en worden overvallen en gevangengenomen door de jongens en meisjes van het ELN. Ik wed dat Bolt en zijn knecht niet eens Spaans konden spreken, en zo ja, dan in elk geval zo beroerd, dat ze zich van het vermaledijde Engels moesten bedienen. Ja, dan denken de strijders ven het ELN inderdaad dat je voor de CIA werkt. Bij de CIA zijn het tenslotte ook allemaal van die oliedomme klungels, net als bij de Nederlandse staatsmedia.

Enfin Bolt en zijn knecht moeten mee op tocht door het oerwoud, maar dat stelt te hoge eisen aan hun tere gestel! Ga dan gvd niet naar Colombia en als je gaat, bereid je een beetje behoorlijk voor.

Ik begrijp wel waarom ze zo snel zijn vrijgelaten. Voor dit soort sukkels wil toch niemand een stuiver losgeld betalen? Ze zij zó incompetent, zó totaal waardeloos, dat ze niet eens een film maken over het ELN. Beleven ze eindelijk eens een echt avontuur, gaan ze staan mekkeren over hoe warm het was en hoe ver. Eigenlijk een soort journalistieke versie van overste Karremans. Ook zo’n incompetente sukkel. Wat een treurnis.