Heel Holland Kijkt

Niet Heel Holland Bakt maar Heel Holland Kijkt. We hebben het dus niet over een TV programma maar over een een wereldwonder waar we zuinig op moeten zijn. Iedereen is namelijk welkom in haar of zijn eigen Paleis en dat is zeldzaam. U zult begrijpen dat alle ouders met bakfietsen kijfietsen gisteren al vroeg onderweg waren om naar het heiligdom te gaan kijken.

Er stond zaterdagmiddag meteen al een lange rij voor het Haagse Paleis Roofeinde Noordeinde. Niet om de buitenkant te bewonderen, maar voor een zeldzaam kijkje binnenin het werkpaleis van de dikke koning Willem-Alexander. Misschien dat zelfs het denkniveau van Willem-Alexander dat van de gemiddelde journalist overstijgt, want volgens de diverse media is het iets prachtigs wat er hier gebeurt, men mag komen kijken naar een paleis dat door de burgers zelf is gefinancierd zonder dat ze hiervoor nog een keer hoeven te betalen. In dat Paleis schijnt hun dikke koning te werken voor zover dat enig nut heeft, de ambtenaren kauwen op kosten van diezelfde burger alles voor wat hij moet zeggen, zelf is hij hier niet toe in staat.

Toch fijn zo een monarchie, je mag gelukkig wel even komen kijken naar het Paleis waar de Koning samen met z’n importbruid af en toe aanwezig is, COOL, die prins Pils!