Hallo idioten en zwartrijders

Niet alleen de gemeente Amsterdam maar ook de NS gaat voortaan dames en heren die voor hun treinreis betalen straffen voor het feit dat ze niet excentriek zijn en gewoon maar als dame of heer door het leven gaan. Waarom heb je het alleenrecht om dame of heer te zijn? Waarom houden we geen rekening met een handvol geflipte figuren die niet genoeg aandacht krijgen en daarom met een omgedraaid piemeltje of kutje in de trein stappen?

De  NS volgt nu het ‘wereldse’ voorbeeld van de gemeente Amsterdam, een stad waar een normaal mens schaars goed is. Voortaan gaan de spoorwegen hun klanten keurig netjes met ‘Beste reiziger’ begroeten, het bedrijf durft de handen niet meer te branden aan een enkeling die hoogstwaarschijnlijk toch al zwart reist en zich beledigd zou kunnen voelen om als dame of heer aangesproken te worden.

De Nederlandse bevolking zal het ongetwijfeld best vinden, we kiezen toch al massaal voor minderheden, zwarte piet heeft het veld moeten ruimen en Rutte & Asscher & Zn verraden ons land met het grootste gemak. Politici die ons land willen beschermen verschijnen voor de rechter. Dat risico wil de NS natuurlijk niet nemen. Hallo idioten en zwartrijders, we wensen u een prettige reis. We hebben nog geen genderneutrale handschoentjes want die hebben we net als de hogesnelheidstrein treinen niet besteld, we zullen u daarom niet naar uw kaartje vragen, onze excuses voor het ongemak.