Gebiedsverbod blijkt het ultieme wapen tegen terrorisme in Nederland

Ondanks dat onze Justitiële informatiedienst wist dat een 34 jarig IS strijder een aanslagpleger in spe was in ons land, mocht deze hoogopgeleide plus Nederlander waarvoor alles betaald wordt door u, toch vrij man blijven. De enige wat hij niet wist, is dat hij niet in de buurt van marathon van Rotterdam mocht komen waar hij een bloedbad wilde veroorzaken in naam van zijn geloof. De rest van het land hoefde zich geen zorgen te maken, daar kwam de vriend van Allah alleen maar langs om vrienden te maken en onderwijs te geven. Of dat lessen in bommen maken zouden zijn, kunnen wij niet bevestigen.

Het is namelijk zo in Nederland, dat als we weten dat iemand iets vreselijks gaat doen maar dat nog niet heeft uitgevoerd, we nog steeds op Jesse  Klaveriaanse wijze moeten aannemen dat hij te goeder trouw is en hem vooral niet van z’n rechten moeten beroven.  In het geval van onze ISIS gast werd gelukkig toch nog een oogje in het zeil gehouden door een paar schaarse vaderlanders die merkten dat de door links Nederland in de watten gelegde goedzak tóch op weg was naar de marathon van Rotterdam. Vervolgens werd hij toch maar in een staatshotel met TV en telefoon gezet om z’n bomgordeltje niet te hoeven verspillen aan discriminerende Hollanders en sportmensen.

De Amsterdamse (hoe kan het ook anders) VU Hoogleraar Jon Allah Schilder vindt het maar niets dat de motivering van het gebiedsverbod geheim was ook voor onze bommenvriend, zo kan hij zich niet verweren en heeft hij het gevoel dat hij rechteloos is. Terroristen moet je dus niet opsluiten maar een officieel gebiedsverbod geven. Het lijkt het ultieme middel te zijn, want terrorisme en aanslagen bestaan daardoor niet in Nederland.