Gaat gedeporteerde Transavia piloot Poch het redden in Buenos Aires?

Julio Poch is een Argentijnse man die in Nederland een gezin stichtte en piloot was bij Transavia, hij werd destijds verraden door de Staat der Nederlanden. Vandaag begon het slotpleidooi in der Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, Poch kan levenslang krijgen omdat hij er door Nederland is ingeluisd.

In 2009 is hij door een smerig opgezette valstrik uiteindelijk in handen gekomen van de Argentijnen die iedereen achter de tralies willen hebben waarvan wordt gedacht iets te maken hebben gehad met het Videla regime. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Argentinië met name vanwege het schenden van de rechten van de mens. Op basis van een paar onsamenhangende verklaringen van collega piloten van Poch, werd er een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Poch zou tijdens een diner op Bali hebben verklaard betrokken te zijn geweest bij de zogenaamde dodenvluchten tijdens het Videla regime. Poch voerde in 2009 zijn laatste vlucht voor zijn pensioen uit en werd niet in Amsterdam aangehouden maar op de bestemming Valencia. Deze smerige achterbakse list werd door de het corrupte Nederlandse ministerie van Justitie bedacht om Poch toch uitgeleverd te krijgen aan zijn geboorteland, via Nederland kon het immers niet en Spanje leverde wel uit aan Argentinië.

De vader van prinses Máxima Zorreguieta (ze is geen koningin), Jorge Zorreguieta, was  staatssecretaris van Landbouw in het regime van generaal Jorge Videla. In Zuid Amerika zijn het kleine en intieme gezelschappen die het land regeren, ze doen en delen alles samen. In de weekenden komen alle families bij elkaar en ze kennen elkaar door en door. Desondanks beweerde Jorge Horacio Zorreguieta net als zijn dochter Máxima en koning Willem Alexander dat hij nooit iets heeft gemerkt of geweten van het vermoorden van tegenstanders van het Videla regime. Bull shit natuurlijk!

De grote vraag is en blijft dan ook, werd Poch als ‘schadevergoeding’ geofferd voor het met rust laten van de vader van Máxima? waarschijnlijk wel. Jorge Zorreguieta woonde zelfs vlak naast Beatrix in Den Haag. Formeel mocht hij niet aanwezig zijn bij het huwelijk van zijn dochter en de dikke Willem Alexander. Het zal de Argentijnen een doorn in het oog zijn geweest dat Jorge Zorreguieta vrij man bleef door de door Prins Bernhard geregisseerde relatie van zijn dochter met Willem Alexander. Poch werd dus wisselgeld, de piloot van de rekening!