Frauderende huizenhandelaren massaal vrijgesproken

Terwijl het zo klaar als een klontje is dat ze massaal de kluit hebben beduveld, draaide de wellicht omgekochte D66 rechter vanochtend de boetes terug voor 61 huizenhandelaren. Heel Nederland weet dat huisjesmelkers elkaar het balletje toespelen waardoor een woonhuis of bedrijfspand vaak binnen een uur tijd wel 5 tot 6 keer in andere handen overgaat, daarmee zijn grote en lucratieve bedragen gemoeid.

Als het de handelaren even niet voor de wind gaat, laten ze de boel klappen en gaan ze na een nep faillissement waar u de rekening voor betaalt vrolijk weer door met oplichten. Op de golfbaan bepalen ze samen met de advocaten en de rechters hoe ze de dans moeten ontspringen waardoor u als huiseigenaar en belastingbetaler het nakijken heeft.

Op veilingen gaan huizen van corrupte hand naar corrupte hand, dat weet ook iedereen die maar enigszins een klein beetje zicht heeft op de onroerend goed wereld. De toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft natuurlijk zicht op de grote corrupte transacties die worden gedaan in Nederland. Jarenlang hebben ze uitgezocht hoe het kartel van witteboordencriminelen in de huizenhandel in elkaar steekt. Conclusie is dat er minimaal voor € 200 tot € 300 miljoen wordt gefraudeerd. Rond de 500 handelaren werden op de korrel genomen. Er werd op grote schaal samengewerkt tijdens naveilingen maar toch meent de rechter dat niet gesteld kan worden dat het om grootschalige fraude gaat.

Vanzelfsprekend gaan de corrupte handelaren nu schadevergoeding eisen die op rekening komt van u en uw medelanders. U betaalt dus de rekening voor het tuig van de richel en de rechter zal binnenkort wel met vervroegd pensioen gaan. Proost D66 rechter!