En nu is het weer accountantskantoor Deloitte dat fraudeert

We hadden dit artikel al tijden geleden kunnen schrijven want niets is zo voorspelbaar als frauderende accountantskantoren die nooit zullen worden ontbonden door de Nederlandse staat. Frauderen zou eigenlijk best wel in het Nederlandse wapen mogen voorkomen, de Oranjes hebben er namelijk ook patent op.

Echt schokkend nieuws interesseert ons pas als we er zelf mee te maken hebben. Misschien dat u interesse heeft in het zoveelste fraude schandaal waarbij vanzelfsprekend een accountantskantoor betrokken is. Als verlengstuk van het bedrijfsleven en de Nederlandse staat mag er gesjoemeld worden. De ene week is het KPMG, de andere week is het Deloitte dat mag frauderen en straks gewoon weer mag doorgaan na het betalen van een fooitje. In het geval van Deloitte is het opvallend dat zelfs een curator aan de bel trekt. Doorgaans willen curatoren een faillissement zo lang mogelijk rekken om zo lang mogelijk en zoveel mogelijk facturen te kunnen blijven sturen die uiteindelijk voor uw rekeningen komen.

Wat ook opvalt is dat het ook weer een bouwbedrijf is dat betrokken is bij een omvangrijk corruptieschandaal. Na de parlementaire enquête  over de bouwfraude is er dus niets veranderd.