Chaos op Schiphol is georkestreerde soap opera

Het lijkt een raadsel hoe het komt dat er op Schiphol ‘plotseling’ een chaos ontstaat zoals dat recent gebeurde tijdens de meivakantie. De KLM protesteert en de Schiphol directeur Jos Nijhuis vertelt doodleuk dat hij niet had verwacht dat er ‘plotseling’ een dermate groei van het aantal vluchten en passagiers zou ontstaan.

Iedereen weet dat het jarenlang duurt om landingsrechten op Schiphol te krijgen en dat er niet plotseling vliegtuigen van andere planeten willen landen op Schiphol. Schiphol dat sterk wordt gedomineerd door de overheid weet dagelijks precies wat de benodigde capaciteit is om het aantal passagiers te verwerken. De vraag is dan ook, waarom vertelt de onbetrouwbare Jos Nijhuis de waarheid niet en waarom protesteert de KLM formeel tegen de chaotische toestanden waardoor vele passagiers hun vlucht missen met alle gevolgen van dien.

Hoogstwaarschijnlijk wil het ‘systeem Nederland’  inclusief Schiphol en de KLM zo snel mogelijk nieuwe vliegvelden openen (bijv. Lelystad). Dat ligt politiek gevoelig en een besluit kan dus moeilijk of niet worden genomen. Nu wordt er over de ruggen van de passagiers een chaos georkestreerd die de ‘noodzaak’ van een tweede luchthaven moet aantonen. Het is dus een dure en corrupte opera die de belastingbetaler handen vol met geld kost. Het net als met DNA, zodra er wordt gezegd dat er een DNA match is, gelooft Jan en alleman dat er een sluitend bewijs is geleverd. De soap opera rond Schiphol is er om u zand in de ogen te gooien en uw portemonnee weer te laten trekken.