Belastingdienst deel 2: 586 miljoen aan toeslagen niet meer terug te vorderen

We schreven gisteren al dat de belastingdienst een corrupte beerput is, vandaag wordt het nog eens bevestigd. Nederland fraudeert er goed op los. Jan en alleman ontvangt onterecht toeslagen voor o.a. kinderopvang die nooit meer terug betaald zullen worden. Staatsomroep NOS meldde recentelijk nog vrolijk dat er nog nooit zoveel mensen gebruik hebben gemaakt van kinderopvang, volgens ras leugenaar Lodewijk Asscher komt dat omdat het zo goed gaat met de economie, uiteraard niet door het feit dat de ficus gratis bakken vol met geld ongecontroleerd uitdeelt. Zoals gebruikelijk liegt de NOS in opdracht van de enige aandeelhouder, de corrupte Nederlandse politiek.

Pa en ma lekker op het strand of met vakantie op kosten van de gemeenschap terwijl hun kinderen door gesubsidieerde blonde paardenstaarten en boerka’s worden vermaakt. Het kan allemaal in Nederland dat door een vastgelopen motorblok wordt geregeerd.

De Belastingdienst heeft voor een bedrag van 1,6 miljard euro openstaan aan ten onrechte uitgekeerde toeslagen. Het gaat om geld dat sinds 2006 aan burgers is uitgekeerd voor onder meer huur- en kinderopvangtoeslag. Dat blijkt uit gegevens die de Belastingdienst openbaar heeft gemaakt. Ruim een derde van het uitstaande bedrag, 586 miljoen euro, staat bij de Belastingdienst in de boeken als oninbaar. Dat komt volgens een woordvoerder van de Belastingdienst omdat ontvangers van de toeslagen het geld niet kunnen missen, bijvoorbeeld omdat ze in de schuldhulpverlening zitten. Als u belasting moet betalen wordt die ongeacht uw situatie keihard geïnd maar velen worden kennelijk ontzien. Nederland is dus een door en door corrupt land, hetgeen op straat en in het verkeer ook goed zichtbaar is.

Toeslagen 2006-2016 in euro’s

Uitgekeerde toeslagen 121 miljard
Onterecht uitgekeerd 20 miljard (17% van totaal)
Waarvan nog niet terugbetaald 1,6 miljard
Oninbaar 586 miljoen

Bent u nog steeds van plan om bij de komende verkiezingen wederom op de traditionele partijen te gaan stemmen? Dat hangt er waarschijnlijk vanaf of u in de toekomst nog toeslagen gaat ontvangen, want dan veranderen veel mensen plotseling van mening.