Belangrijk! Waarinholland ontvangt dringend verzoek advocaat overvaller!

Vandaag kregen wij een verzoek/dreigement van een advocaat die de belangen behartigt van een man die een Etos filiaal in Amsterdam overviel. De man is zo netjes geweest om zich te melden bij de politie nadat de beelden van zijn kunsten werden uitgezonden op AT5 en Waarinholland.

Hieronder kunt u lezen dat de gevolgen van de beelden van de overval aanzienlijk zijn voor de dader en zijn familie….ja u leest het goed, het is de wereld andersom, er wordt niet gesproken over de gevolgen voor de bedreigde cassières, het Etos concern, de klanten in de winkel, de Nederlanders die denken veilig te kunnen winkelen  etc.

Fijn dat we zulke fantastische advocaten hebben in Nederland die ons land zo’n goede dienst bewijzen, net als de op uw kosten toegewezen cliënten. Zou dit advocatenkantoor ook de bootjes sponsoren waarmee nieuwe Etos klanten naar Nederland worden gehaald vanuit Noord Afrika of elders?

Dossier: Verwijderen videobeelden

Amsterdam, 3 juli 2017

 

Geachte heer / mevrouw,

Op uw website heeft u een foto geplaatst (//www.waarinholland.nl/suikerpatient-berooft-etos-filiaal/) van de overvaller van de Etos gelegen op de Molukkerstraat op 31 mei jl.. Op dit beeld is de dader herkenbaar.

Mede naar aanleiding van de beelden heeft mijn cliënt zich bij de politie gemeld en is hij inmiddels in bewaring gesteld.

Mijn cliënt is nu derhalve verdachte in een lopende strafzaak.

Het doel van de openbaarmaking van het beeld / de beelden is dan ook nu niet langer aan de orde. De gevolgen van de beelden -waarop cliënt duidelijk herkenbaar is – zijn niet alleen voor cliënt, maar ook zijn familie aanzienlijk.

Ik verzoek u dan ook dit beeld per ommegaande te verwijderen, dan wel te anonimiseren.

Voor zover nodig stel ik u namens cliënt aansprakelijk voor de schade die cliënt hiervan reeds heeft ondervonden en nog zal ondervinden.

Ik verneem graag per ommegaande of u aan mijn verzoek gehoor zal geven, bij gebreke waarvan rechtsmaatregelen genomen zullen worden.

Ik ga er overigens vanuit dat dit niet nodig zal zijn.

Met vriendelijke groet,