Amalia wil graag dat u te hard rijdt

Opvallend, vind u ook niet? De verkiezingen zijn voorbij en de overheid besluit om de politie nog vaker te laten flitsen langs de weg. Natuurlijk weet u ook wel dat het met verkeersveiligheid niets te maken heeft. Het is gewoon een manier voor de staat om de inkomsten te verhogen. Het gaat ongeveer om een miljard euro per jaar, en daar is de regering gek genoeg heel open over. Die bolle jongen die zichzelf koning laat noemen, had het er laatst nog over bij het voorlezen van een briefje in een grote zaal vol met pederasten en lelijke wijven met malle hoedjes.

Een miljard aan flitsboetes. Een miljard euro mag dan misschien een klein percentage van de totale rijksbegroting zijn, het is toch heel veel geld. Het is het bedrag dat het koningshuis de gemeenschap jaarlijks kost. Je zou dus kunnen zeggen dat de familie “Oranje” wordt bekostigd uit de flitsboetes.

Gek eigenlijk. Als iedereen zich overal stipt aan de maximumsnelheid zou houden, dan zou de familie “Oranje” in de problemen komen. Of anders gezegd, juist omdat zoveel automobilisten een beetje te hard rijden, en dus de regels overtreden, kan die familie worden onderhouden.

Maar… het zou toch mooi zijn als alle automobilisten een jaar lang niet te hard zouden rijden. En dat dan een aantal jaren volhouden. Dan komt die miniatuurbeatrix misschien ooit nog wel aan een leuke vent.

Ach nee laat ook maar, alleen in sprookjes trouwt de prinses met een knappe prins en leven ze nog lang en gelukkig.