2 ton Haagse subsidie slurpen voor verplaatsen probleem

Foto: Den Haag FM

In Den Haag, stad van vrede en recht, kan alles. De stad is steeds meer in trek vanwege de gunstige ligging aan zee en de toestroom van jongeren uit alle hoeken van de wereld die zich automatisch student noemen omdat er dan een lekker leven deels op kosten van de belastingbetaler mogelijk is. Ook meer bedrijven vestigen zich in Den Haag dankzij de subsidiekraan die wagenwijd open staat. De ene bouwput na de andere maakt de stad onbegaanbaar. Zo is de jarenlange verbouwing van het centraal station nauwelijks klaar, het plein voor het station is inmiddels een bouwput vanjewelste waardoor het wederom jarenlang een grote chaos is die doet denken aan de stad Bangkok in Thailand.

10 jaar gelden werd het statige Haagse Lange Voorhout voor vele tientallen miljoenen euro’s belastinggeld autovrij gemaakt. Momenteel wordt het Voorhout weer opnieuw ingericht omdat de bouw van een..ja ja..peperdure parkeergarage onder het aangrenzende statige Tournooiveld naast het Binnenhof is afgerond. In tien jaar tijd hebben we dus te maken met het verwijderen en opnieuw welkom heten van auto’s in de Haagse binnenstad. Lachwekkend feit is dat de immense parkeergarage onder het Haagse Malieveld (hemelsbreed 700 meter verwijderd van het Voorhout) grotendeels leeg staat en er nog geen 50 meter verder een parkeergarage onder het Plein voor het 2e Kamergebouw is.

De Haagse straten en stoepen zijn vergeven van fietsen. Er staan honderdduizenden zo niet miljoenen fietsen, bakfietsen, scooters etc. geparkeerd waardoor de voetganger niet meer normaal kan wandelen. De gemeente Den Haag plaatst zo hier en daar een peperdure fietstrommel waarin 4 fietsen tegen betaling kunnen worden geparkeerd maar daar wordt uiteraard geen gebruik van gemaakt want dat is te duur en te vermoeiend voor de ‘studenten’ die hun fiets liever tegen de huizen donderen.

Nu lezen we het volgende ‘geniale idee’ van de gemeente Den Haag. Een slimme ondernemer ontvangt 2 ton subsidie om op het parkeerterrein van renbaan Duindigt in het aangrenzende Wassenaar (vlakbij de nieuwe Amerikaans ambassade) een Park & Bike faciliteit ‘aan te leggen’. Den Haag is overigens ‘vergeten’ buurgemeente Wassenaar in te lichten over het project. De ondernemer in kwestie is een fietsverhuurder die niets hoeft te doen voor de subsidie behalve het verhuren van fietsen waarvan de opbrengst in eigen zak gaat. Men kan voortaan zijn/haar auto parkeren en een fiets huren om er de inmiddels overvolle stad Den Haag mee in te gaan waar geen plek is om de fiets normaal te parkeren. Bovendien krijgt Den Haag de vervuiling van de parkerende auto’s via de lucht aangereikt. Het is dus verplaatsen van  2 grote problemen, parkeerproblemen en luchtverontreiniging. De belastingbetaler ligt weer krom, of zijn wij nou zo dom?